The Continuing Education Certificate in Nonprofit Management (CECNPM)

WVU Division of Social Work, Office of Professional & Community Education

The following NASW Spring Conference 2013 sessions have been approved as qualifying towards the CECNPM

May 1, 2013

11:15 AM - 12:15 PM (1 hour)

A3: Balance Your Conflict: Choose to Respond Effectively During Difficult Conversations (Human Resources Development - Management)

1:30 PM - 4:30 PM (3 hours)

B1: The Resilience Advantage™: Skills for Personal and Professional Effectiveness (Special Topics/Electives)

B3: Ethics and Documentation in the Client Record (Special Topics/Electives)

B6: Managing Stress in a High Stress Job (Special Topics/Electives)

B8: Management in Non-Profit Agencies and Organizations (Human Resource Development – Management – 2.0 hours; Human Resources Development – Employment Law (1.0 hour))

B10: Bridging Generational Gaps: The Times They are a-Changin' (Human Resource Development- Management)

B14: How to Protect Yourself from Control Dramas (Special Topics/Electives)

May 2, 2013

8:30 AM - 9:30 AM (1 hour)

C1: What You Need to Know for Effective Social Work in Rural Communities (Service Provision – Rural Community Service)

C5: Professional Communications (Human Resource Development- Management)

C6: Bridging Generational Gaps: The Times They are a-Changin' (Human Resource Development- Management)

10:00 AM - 11:30 AM (1.5 hours)

D1: Managing Social Work Programs in the 'Post-Diversity' Environment(Human Resource Development- Management)

D5: Enroll West Virginia: Ensuring Health Coverage for All West Virginians (Special Topics/Electives)

D6: The Role of Humor in Coping (Special Topics/Electives)

D14: The Resilience Advantage™: Skills for Personal and Professional Effectiveness (Special Topics/Electives)

D15: Recognizing Substance Addictions: Considerations and Implications When it is Not Your Primary Expertise (Special Topics/Electives)

D17: Recruitment & Retention of Staff in Rural Agencies (Human Resources Development – Employment Law)

D18: Unconscious Bias: Your Freudian Slip is Showing (Special Topics/Electives)

D20: Social Security: Understanding the Benefits (Special Topics/Electives)

For more information on the Continuing Education Certificate in Nonprofit Management, visit the WVU School of Social Work Exhibit Booth OR contact Jacki Englehardt, MSW at 304-293-3280 or Jacki Englehardt@mail.wvu.edu

Thank you WV NASW for supporting this program!

1:30 PM - 2:30 PM (1 hour)

E1: The Affordable Care Act: An Overview How it Expands Health Insurance Coverage (Special Topics/Electives)

E5: Unconscious Bias: Your Freudian Slip is Showing (Special Topics/Electives)

3:00 PM - 4:30 PM (1.5 hours)

F2: Stop Leading and Start Following: Running Great Meetings (Human Resource Development- Management)

F4: Responding to Community Identified Needs (Service Provision – Program Development)

F5: Creeping: Using Social Networking and the Internet to Scope Out Potential

Employees (Human Resources Development – Employment Law)

F8: Telling Our Stories (Special Topics/Electives)

F10: Freeing the Body, Easing The Mind (Special Topics/Electives)

F12: Setting the Stage for Family Engagement in West Virginia (Special Topics/Electives)

May 3, 2013

8:30 AM - 11:30 AM (3 hours)

H3: Losing Our Minds: Understanding Stress for Sanity's Sake (Special Topics/Electives)

H9: Gender Matters: Transgender Practice and Policy Issues (Special Topics/Electives)

H12: Ethical Practice: A Social Worker's Best Defense Against Malpractice (Special Topics/Electives)

H18: Self-Care for Helpers 101: Feed and Be Fed! (Special Topics/Electives)

12:45 PM - 1:45 PM (1 hour)

I1: So You Are Going to Be a Manager (Human Resource Development- Management)

I2: Ten Quick Tricks to Cut Stress (Special Topics/Electives)

I3: Understanding Social Security Work Options (Special Topics/Electives)

I8: Enroll West Virginia: Ensuring Health Coverage for All West Virginians (Special Topics/Electives)

I9: Personal vs. Professional Values, Morals and Ethics (Special Topics/Electives)

2:00 PM - 3:30 PM (1.5 hours)

J1: So You Want to Retire: Challenges and Choices (Special Topics/Electives)

J4: Replication of a Model Teen Pregnancy Prevention Program: Lessons Learned (Service Provision – Program/Organizational Design & Evaluation)

J10: Finding Comfort and Ease in Your Body (Special Topics/Electives)