The Continuing Education Certificate in Nonprofit Management (CECNPM)

WVU School of Social Work, Office of Professional & Community Education

The following NASW Spring Conference 2016 sessions have been approved as qualifying towards the CECNPM

April 27, 2016

9:00 AM - 10:30 AM (1.5 hours)

Keynote Address: Building a Trauma Informed Culture: Engaging What is Strong, Not What is Wrong (Service Provision – Program Development)

11:00 AM - 12:00 PM (1 hour)

A 5: How to Be a Trauma-Informed Professional and Organization (Service Provision – Program Development)

1:30 PM - 4:30 PM (3 hours)

- **B 2: Traffic Jam: Experiential Assessments for Groups and Individuals** (Human Resources Development: Management)
- **B 4: Ethics: A Workbook that is Uniquely Yours** (Special Topics/Electives)
- **B 9: Experience Counts: Understanding Staff Learning Styles to Foster Autonomy and Morale** (Human Resources Development: Management)
- **B 11: Tips for Improving Relationships, Professional and Personal** (Human Resources Development: Management)
- **B 12: Management in Non-Profit and For-Profit Agencies and Organizations** (Human Resources Development: Management)
- **B 13: How to Limit the Effects of Vicarious Traumatization and Compassion Fatigue** (Human Resources Development: Management)

April 28, 2016

9:00 AM - 12:00 PM (3 hours)

- C 1: Learning How to Read Body Language: Reading the Tells (Human Resources Development: Management)
- C 3: Ethics and Risk Management in the New Era of Social Work (Human Resource Development Employment Law)
- C 8: Being A Good Manager Instead of a Good Friend: Ethical Management (Human Resource Development: Management)
- **C 9: Participatory Grant Writing and Reporting** (Resource Development Grant Writing)

1:30 PM - 2:30 PM (1 hour)

D 3: Social Media for Digital Immigrants (Special Topics/Electives)

3:15 PM – 4:45 PM (1.5 hours)

E 13: Realities and Challenges of Rural Appalachian Social Work

(Service Provision: Rural Community Service)

For more information on the Continuing Education Certificate in Nonprofit Management, visit the WVU School of Social Work Exhibit Booth OR contact Jacki Englehardt, MSW at 304-293-3280 or <u>Jacki Englehardt@mail.wvu.edu</u>

E 14: Social Entrepreneurship for Nonprofits: The Basics (Resource Development: Special Topics in Resource Development)

April 29, 2016

8:30 AM - 9:30 AM (1 hour)

G 1: Influencing the State Budget: (Resource Development - Grant Writing)

G 3: The State of Public Health in West Virginia (Service Provision: Rural Community Service)

G 6: Seeking Environmental Justice for Rural People: Why You, Why Now? (Service Provision: Rural Community Service)

9:45 AM - 11:15 AM (1.5 hours)

H 3: Self Care in the Helping Professions (Human Resource Development: Management)

H 5: Making a Case For Safety (Human Resource Development: Management)

H 8: Workplace Culture: By Design, Not by Accident (Human Resource Development: Management)

H10: What Happened at the West Virginia Legislature This Year? Family, Social and Economic Policy Issues Updates (Special Topics/Electives)

1:15 PM - 2:45 PM (1.5 hours)

J11: Delegation: Extending Leadership Past Your Fingertips

(Human Resource Development: Management)

J14: Trauma, Compassion Fatigue and Post Traumatic Growth (Human Resource Development: Management)

3:00 PM - 4:00 PM (1 hour)

K 1: Understanding Introverts (Human Resource Development: Management)

Approved for a total of 16 CECNPM hours